FUNdamentfase (ook onderdeel van Sterrenplan): 

 Trainingstijden:

  • Woensdagmiddag: 17:00 tot 18:00 uur in het Zeesterbad
  • Zaterdagochtend: 08:00 tot 09:00 uur in Drie Essen zwembad

Instroomvoorwaarden:

  • Tussen de 6 en 8 jaar
  • C-diploma of Superspetters

Wat is de FUNdamentfase?

De naam van deze fase zegt het al, FUN is enorm belangrijk. Dit komt terug in de trainingen en wedstrijden. De trainingen hebben een ontspannen karakter, waarin zwemmers vooral plezier leren krijgen in het zwemmen.

 

Wat staat er tijdens de trainingen centraal?

Tijdens de trainingen maken ze op een leuke, speelse, maar kwalitatieve manier kennis met de basis techniekvaardigheden. Dit wordt gedaan aan de hand van de Zeester-Meerval Techniekschool methode. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor de zwemmers van Zeester-Meerval en sluit aan op wat er behandeld wordt in de daaropvolgende fasen binnen de wedstrijdzwemafdeling.

 

Wordt er ook al aan wedstrijden deelgenomen?

Aan de hand van wedstrijden maken ze kennis met de eerste beginselen van het wedstrijdzwemmen. Ook tijdens deze wedstrijden staat plezier centraal. Deze wedstrijden zwemmen ze vooral in de buurt en voornamelijk in Uden d.m.v. SwimFUn en Learn2Race activiteiten (tijdens de trainingstijd van zaterdagochtend). Samen met de trainers van Zeester-Meerval, zwemmers van andere groepen, ouders en vrijwilligers beleven ze een gezellige tijd. Ze doen vooral belangrijke ervaring op voor het vervolg van hun zwemloopbaan. Zie voor data de JAARKALENDER.

Spelregeltjes:

  1. Heb veel plezier!
  2. Toon sportief gedrag.
  3. Wees op tijd in het zwembad.
  4. Zorg dat je zwemspullen in orde zijn, dus brilletje, badmuts en zwemkleding.
  5. Neem iets te drinken mee.