Zoomers

Zwembril

Leren zwemmen met SuperSpetters

Zwemvereniging Zeester-Meerval kiest voor KNZB Zwemlesmethode SuperSpetters.

Bij Zeester-Meerval kunnen kinderen leren zwemmen met de KNZB zwemlesmethode. Tijdens de zwemles staan plezier en veiligheid voorop, waardoor de kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. We vinden het belangrijk dat kinderen het hele traject tot en met het C-niveau doorlopen en zwemvaardig zijn. SuperSpetters biedt dit in 1 pakket, de kinderen sluiten de lessen af met het KNZB-diploma.

De kinderen kunnen in hun eigen SuperSpetters zwemboek de ervaringen van de zwemlessen van Sanne en Sem volgen. De zwemlesmethode is ook erg toegankelijk voor ouders en biedt hen in combinatie met het zwemboek houvast, zodat zij weten hoe ver hun kind is.

Met de SuperSpetters methode geven we les in kleine groepjes en zwemmen we twee keer per week 45 minuten met als doel dat de kinderen in 12 á 14 lesmaanden hun diploma kunnen halen. De zwemlesmethode is geschikt voor kinderen vanaf circa 5 jaar.

In deze methode is de borstcrawl en rugcrawl het uitgangspunt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zich zelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. De zwemlesmethode kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, water trappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties.

Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers/kleine zwemvliezen. Hierdoor leren de kinderen sneller zwemmen, en uit onderzoek blijkt dat kinderen het zwemmen ook erg leuk vinden. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van drijfmiddelen waardoor kinderen goed ervaren wat het water met hen doet.

Aan het einde van de zwemlessen krijgen de kinderen een KNZB Zwemdiploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig is. Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Zwem-ABC.


Voor meer informatie kunt u kijken op www.superspetters.nl

 

Voor verdere informatie kunt u een mail sturen naar:

Voor de contributie kijkt u bij Elementair zwemonderwijs. contributie

Als u op het logo klikt krijgt u een filmpje te zien van de SuperSpettes